Oktober vogelweekend op Texel

Paul Bohre

9 October 2024 .

Van vrijdag 11 oktober tot en met zondag 13 oktober 2024 wordt door Dutch Birding in samenwerking met het Vogelinformatiecentrum het oktober vogelweekend op Texel georganiseerd. Alle vogelaars zijn welkom om naar het eiland te komen en deel te nemen aan tal van activiteiten.

Doel van dit weekend is om met veel vogelaars in het veld zoveel mogelijk interessante vogels te vinden. Zoals gebruikelijk zal er tijdens dit jaarlijkse oktoberweekend voor vogelaars een dag- en avondprogramma zijn. Overdag is het Vogelinformatiecentrum Texel in De Cocksdorp de uitvalsbasis. Hier kun je terecht om even bij te komen en om de waarnemingen uit te wisselen met altijd wel aanwezige medevogelaars. Er staat een bord waarop alle waarnemingen worden aangegeven. Het gehele weekend is SWAROVSKI OPTIK hier aanwezig voor service: schoonmaken van uw kijker of telescoop. Natuurlijk kun je alle nieuwe modellen uitproberen, zoals de ATC telescoop, NL Pure 52 en de AX Visio.

Oktober vogelweekend Texel
DE AX Visio van SWAROVSKI OPTIK markeert een nieuw technologisch tijdperk in verrekijkerland. Foto: SWAROVSKIOPTIK

Avondprogramma

’s Avonds worden er in het Eierlandsche Huis in de Cocksdorp, lezingen over vogels georganiseerd. Hier zullen enkele standhouders aanwezig te zijn, lezingen gehouden worden en op zaterdag zullen we ook het aloude stamppotbuffet organiseren. Iedereen is welkom.

Oktober vogelweekend Texel
De zon op zien komen boven de Wadden is een unieke ervaring. Foto: Paul Böhre

Oktober vogelweekend op Texel

Alle activiteiten zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Je kunt je aanmelden voor de Dutch Bird Bird Alerts Texel whatsapp-groep. Op deze manier ben je tijdens het vogelweekend direct op de hoogte van het laatste nieuws over Texelse zeldzaamheden. En degene die de leukste soort van het weekend vindt, wint een (SWAROVSKI) verrekijker. Het staat iedereen met een vogelpassie vrij om mee te doen met het Dutch Birding Vogelweekend. Je moet wel zelf zorgdragen voor vervoer en accommodatie. Kijk voor meer informatie over het vogelweekend op DutchBirding.nl en voor een accommodatie op site van de VVV. Hier kun je je opgeven voor een vogelexcursie.

Ben je beginnend vogelaar? Roots organiseert geregeld vogelweekends onder leiding van een deskundige gids.

En we maken twee keer per jaar het Roots Vogelmagazine.

Foto bovenaan: tijdens dit weekend maak je misschien kans op een hop! Foto: Paul Böhre

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...



Meer Nieuws