Griezelvideo: wesp eet een nog levende sprinkhaan

Daniël Mulder

15 oktober 2024 .

wesp eet een levende sprinkhaan

Roots publiceert wekelijks een bijzonder dierenfilmpje, gemaakt door een lezer in de natuur of in de tuin. Het natuurshot van deze week – een sprinkhaan die (levend) wordt opgegeten door een wesp – is gefilmd door Jacqueline Gerhardt.

“Ik waarschuw even: het zijn wellicht geen ‘fijne’ filmpjes om te kijken, maar wel de keiharde werkelijkheid”, mailt Jacqueline Gerhardt als toelichting op de twee natuurvideo’s die ze stuurde naar Roots. “In het eerste filmpje neemt een wesp een hap uit het gehavende achterlijf van een sprinkhaan; de sprinkhaan leeft nog! In het andere filmpje komt de wesp terug en onthoofd vakkundig de dan nog levende sprinkhaan. Ik vond het naar om naar te kijken, maar tegelijkertijd ook fascinerend.”

“Wespen zijn belangrijke opruimers in de natuur en ze helpen ons van andere beestjes af: denk aan bladluizen, vliegen, muggen en spinnen”, vertelde Johan van’t Bosch, entomoloog bij EIS Kenniscentrum Insecten, deze zomer aan Roots voor een uitgebreid artikel over wespen en het Jaar van de Wesp.

Doe mee: stuur je leukste dierenfilmpje naar Roots

Heb je weleens een leuk of mooi dierenfilmpje gemaakt van bijvoorbeeld een uil in de boom, een egel die scharrelt in je tuin of een prachtige vlinder op een bloem, stuur die dan naar de redactie van Roots. Leuk, verrassend, vertederend, verbazingwekkend of informatief, het maakt niet uit, Roots wil vooral graag laten zien hoe mooi en bijzonder de natuur is in Nederland.

Insturen is eenvoudig. Lees hier hoe dat gaat. Bekijk voor inspiratie meer natuurshots van de week.

Nog 3 interessante natuurberichten

  • Natuurshot van vorige week: deze oehoe moet zijn braakbal kwijt en dat is gefilmd.
  • De Europese bidsprinkhaan heeft zich definitief gevestigd in Nederland.
  • Levensechte horrorverhalen: in de nieuwe Roots van november 2024 vind je nog meer griezelverhalen uit de natuur…

Foto bovenaan (uitsnede uit video): Jacqueline Gerhardt

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...



Meer Natuurshot van de week