Nu verkrijgbaar: Roots november

Marloes Blom

21 October 2024 .

Roots november

De natuur is niet zo onschuldig als het soms lijkt, huiver in Roots oktober mee met horrorverhalen én -beelden. Maar geniet óók van ‘s werelds mooiste vogelfoto’s en verrijk je kennis over amanieten, een giftige paddenstoelenfamilie. Verder uiteraard prachtige herfstwandelingen, deze keer in Brusselse Zoniënwoud & de Drentse Hondsrug. Plus: podcastvogel van de maand, de mooie kleine zwaan. Dat en veel meer, in Roots november. Drie onderwerpen uitgelicht.

Wandelen in het Zoniënwoud

Meer dan 45 meter hoge beuken met een omtrek van 5 meter, bosbeekjes en diepe schaduwen in Caesars Silva Carbonaria. Een wandeling door het Zoniënwoud bij Brussel, een Unesco-werelderfgoed, is een mystieke én onvergetelijke ervaring.

Een wandeling door het Zoniënwoud bij Brussel is een onvergetelijke ervaring. Foto: Koen de Langhe

De kleine zwaan: melancholiek trompetter

Van november tot januari zijn er weer grote groepen kleine zwanen in het land. Vooral op het Lauwersmeer en op het Veluwemeer kun je ze goed zien en horen. Lees in Roots november tal van weetjes over deze mooie zwaan, en beluister de Roots podcast Notenkrakers.

Kleine zwanen. Foto: Getty Images

Van vrolijke vliegenzwam tot dodelijke groene knolamaniet

Maak kennis met de familie amanieten, met als bekendste lid de vliegenzwam. Maar kijk uit voor de groene knolamaniet, een van de giftigste paddenstoelen ter wereld! Natuurfotograaf Edwin Giesbers sprak met kenners over deze fraaie familie.

Deze panteramaniet heeft bezoek van een meeldauwlieveheersbeestje. Foto: Edwin Giesbers

Foto bovenaan: Koen de Langhe

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...



Meer Nieuws