Nu verkrijgbaar: Roots Vogelmagazine Najaar 2024

Marloes Blom

11 september 2024 .

Roots Vogelmagazine Najaar 2024

Van de meest prachtige vogelogen tot de mooiste vogelgebieden in Extremadura. Van de tomeloze reislust van trekvogels tot de kleurrijke ijsvogel in tal van weetjes. Plus uiteraard weer talloze tips om vogels het mooist op de foto te zetten. Dit en meer in Roots Vogelmagazine Najaar 2024: drie onderwerpen uitgelicht.

De ijsvogel: kleurrijk karakter

IJsvogels zijn steeds vaker te zien. Jelle Harder is een van de mensen achter het succesverhaal van deze fraaie soort; hij ontwikkelde een speciale ijsvogelbroedwand, waardoor de vogels zich op veel meer plekken kunnen vestigen. We spreken hem in de Gooi en Vechtstreek, mede door zijn inzet nu een van dé hotspots voor het zien van deze kleurrijke schoonheid. Online vast een voorproefje van dat gesprek over ijsvogels, in Roots Vogelmagazine het volledige artikel.

Foto: Getty Images

Kustvogels fotograferen: tips & hotspots

Kustvogels behoren tot de grote favorieten van natuurfotograaf Marcel van Kammen. Omdat hij zelf op een steenworp afstand van de Friese waddenkust woont, weet hij als geen ander hoe je ze het beste op de plaat zet en op welke plekken.

De steenloper is in de herfst- en wintermaanden langs de kust veelal tussen de stenen te vinden. Foto: Marcel van Kammen

Blikvangers: het oog wil ook wat

Veel vogels zijn prachtig om te zien. Allereerst natuurlijk door hun verenkleed, maar sommige hebben ook wonderlijk mooie ogen.

De hoornraaf is geen knapperd, maar die lange wimpers maken een hoop goed. Foto: Getty Images

Foto bovenaan: Getty Images

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...



Meer Nieuws