Stel nu je wandelvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld: Nederland heeft NS-wandelroutes. Bestaan zulke wandelroutes ook in België?
Met de trein naar het startpunt van je wandelroute reizen is prettig. Je stapt uit en vanaf het station volg je een wandelroute naar een ander station. Daar stap je weer in en je gaat naar huis. Mooi concept. Niet voor niets zijn de NS-wandelroutes al jarenlang geliefd onder wandelaars. Bestaat een soortgelijk concept ook in het buitenland? Heeft België bijvoorbeeld zoiets als NS-wandelroutes?
NS-wandelroutes = treinstappers
België heeft inderdaad iets soortgelijks. Treinstappers heet het en het principe is hetzelfde. De lengte van de Treinstappers varieert van 15,5 tot 32,9 km. Vind je dat te lang? De meeste trajecten kun je inkorten door halverwege een bus of trein te pakken. Kijk op Grote Routepaden voor meer informatie. De routes, die grotendeels over GR-paden voeren, staan ook in vier speciale gidsen.
Ook leuk om te weten. Bij NS-internationaal hebben ze 13 wandelroutes op een rij gezet in Duitsland.
Nog 4 interessante wandelvragen
- Hoe voorkom je zere voeten tijdens het wandelen? Door je veters goed te strikken. Maar hoe doe je dat?
- Waterbestendige schoenen zijn in het waterrijke Nederland geen overbodige luxe. Maar hoe weet je of je wandelschoenen nog voldoende waterafstotend zijn? Roots weet een handig trucje.
- Sporters rekken hun spieren voor ze gaan sporten, maar moet je als wandelaar een warming-up doen voor je begint met wandelen?
- Een bekende wandelkwaal: pijnlijke en dikke vingers. Het is echter eenvoudig te voorkomen.
Foto bovenaan: Getty Images